HITNE INTERVENCIJE ZA OTPUŠAVANJE


Ono što bi mnogi koji imaju problem u kuhinji ili kupatilu, te generalno sa vodovodnim ili kanalizacionom sistemom u bilo kom objektu trebalo da znaju jeste da vodoinstalateri nude i hitne intervencije za otpušavanje, te generalno da sve usluge koji inače vrše u toku svog radnog vremena, mogu da izvrše i u bilo koje drugo vreme.

Kada se pominju hitne intervencije za otpušavanje, misli se na to da će vodoinstalateri po potrebi i zahtevu klijenta da izvrše nakon završenog radnog vremena otpušavanje sudopere, odnosno otpušavanje tuš kabine, kao i otpušavanje odvoda i generalno sve vrste intervencija koje su vezane za začepljeni vodovodni ili kanalizacioni sistem.

A to se ne odnosi samo na period popodneva u toku radne sedmice, već i na veče i noć, s tim što ste hitne intervencije za otpušavanje mogu vršiti i u dane vikenda i za vreme državnih praznika. Dakle, zaista kad god klijent ima za tim potrebu.

Međutim, ono što bi trebalo da imaju na umu svi koji žele da angažuju vodoinstalatere za hitne intervencije za otpušavanje jeste da se radi o uslugama koje se naplaćuju prema drugačijem cenovniku, nego usluge koje vodoinstalateri treba da izvrše u toku svog radnog vremena. Da ne bi bilo zabune, podrazumeva se da će svaki klijent da dobije informaciju na vreme o tome koliko će ga koštati konkretne hitne intervencije za otpušavanje, a pre nego što majstor bude počeo da ih vrši.

 

Šta kada u toku noći dođe do problema sa kanalizacijom?

Nepisano je pravilo da se problemi sa funkcionisanjem i kanalizacije i vodovodnih cevi dešavaju ili kada nema nikoga u kući, odnosno u okviru konkretnog objekta ili u toku noći, kao i u dane vikenda.

Baš zato i jeste vrlo važno znati šta je potrebno učiniti kada dođe do problema sa kanalizacijom, odnosno sa vodovodnim instalacijama u toku noći.

Praktično govoreći, jedino rešenje jeste kontaktirati vodoinstalaterski servis koji je specijalizovani i za hitne intervencije za otpušavanje.

S obzirom na to da vodoinstalateri otpušavanje kanalizacije mogu da izvrše i ručno i mašinski, podrazumeva se da će oni u toku noći nastojati da saniraju konkretni problem što je moguće brže.

Međutim, ako se radi o naročito velikom zaprljanju, a možda u tom trenutku nije moguće dovesti specijalne mašine da bi hitne intervencije za otpušavanje bile izvršene, podrazumeva se da će oni učiniti sve što je u njihovoj moći da saniraju problem u datom momentu. 

Kako znati da je došlo do začepljenja vodovodnih i kanalizacionih cevi?

Nije neka mudrost uvideti da postoji problem u funkcionisanju vodovodnog i kanalizacionog sistema u konkretnom objektu, prosto zato što postoje znaci koji na to ukazuju. Ali ono što zaista predstavlja problem i što dovodi do toga da moraju biti vršene hitne intervencije za otpušavanje jeste što ljudi ne obraćaju baš naročito pažnju na to.

Primera radi, ukoliko pustite vodu iz vodokotlića, a ona se u školjki wc šolje naglo podigne ili spusti, sva je prilika da postoji problem u odvodu wc šolje. Takođe, ako dok se kupate u kadi ili tuš kabini voda nikako ne otiče, već se njen nivo podiže, sasvim je izvesno da će biti potrebno otpušavanje odvoda. Sve to isto se odnosi naravno i na lavabo i na sudoperu, kao i na bide.

Valjalo bi u principu čim neko primeti prvi znak da je došlo do problema u oticanju vode, da se obrati majstorima, koji će svakako u najkraćem mogućem roku konkretni problem da otklone. U suprotnom, gotovo je izvesno da će morati da budu izvršene hitne intervencije za otpušavanje.

Koliko koštaju hitne intervencije za otpušavanje?

Uzevši u obzir da se radi o pružanju konkretnih usluga van radnog vremena, to se podrazumeva da se primenjuje drugačiji cenovnik kada su u pitanju hitne intervencije za otpušavanje.

Obično je u pitanju cenovnik koji je neznatno viši od uobičajenog, s tim što vodoinstalateri praktikuju da najpre obaveste svakog klijenta o tome da je cena usluge drugačija u odnosu na uobičajenu, kako ne bi došlo ni do kakve zabune.

Kada se vrše hitne intervencije za otpušavanje?

Praktično govoreći, u bilo kom trenutku van uobičajenog radnog vremena konkretnog vodoinstalaterskog servisa ili vodoinstalatera će biti izvršene hitne intervencije za otpušavanje. Zapravo to znači da vodoinstalateri mogu u najkraćem mogućem roku da izađu na teren nakon što ih klijent kontaktira, a bez obzira da li je u pitanju vikend, neki državni praznik ili radni dan.

Isto tako će hitne intervencije za otpušavanje biti izvršene i u toku popodneva, odnosno večeri, kao i u toku noći. Dakle u bilo kom trenutku u kom klijent to bude zahtevao od majstora.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com