SNIMANJE VODOVODNIH CEVI KAMEROM


Postoje situacije u praksi kada čak ni iskusni vodoinstalateri nisu u mogućnosti da utvrde u kom delu vodovodnih cevi, to jest vodovodnog sistema je došlo do oštećenja, koje je dovelo do curenja.

A da ne bi bespotrebno lupali zid ili pod, odnosno oštetili konkretni objekat, majstori će preporučiti klijentima da bude izvršeno snimanje vodovodnih cevi kamerom.

Zahvaljujući tome što postoji problem u bilo kom zatvorenom prostoru, to će vodoinstalateri u relativno kratkom roku biti u mogućnosti da utvrde u kom delu cevi je problem nastao, odnosno koji deo cevi je oštećen, pa će ako i bude bilo potrebno, lupati samo taj deo zida ili poda, tako da će samim tim napraviti i manje oštećenje, što će svakako uticati i na brzinu izvršenja konkretne usluge.

 

Koje su osnovne karakteristike termalnih kamera?

Savremena tehnologija je toliko uznapredovala, da se snimanje vodovodnih cevi kamerom vrši na specifičan način, a ima za cilj da u vrlo kratkom vremenskom periodu vodoinstalaterima pruži sve potrebne informacije o tome na kom mestu je došlo do curenja vode iz cevi, što značajno olakšava popravku.

Vrlo je jednostavna termalna kamera za upotrebu, budući da detektuje toplu i hladnu vodu i prikazuje ih na ekranu.

Jednostavnije rečeno, ukoliko je u pitanju cev kroz koju prolazi hladna voda, a termalna kamera utvrdi da postoji curenje, tada će na ekranu termalne kamere da bude vidljiva ili plava ili zelena boja, što u principu sve zavisi od modela.

Nasuprot tome, ukoliko se snimanje vodovodnih cevi kamerom vrši u okviru cevi kroz koju prolazi vruća voda, onda će termalna kamera na ekranu prikazati crvenu boju.

Samim tim će vodoinstalateri biti u mogućnosti da u vrlo kratkom vremenskom periodu dobiju sve precizne informacije o tome u kom delu cevi je tačno je došlo do curenja vode, pa će takođe što je moguće pre nastojati i da taj problem sa uspehom reše.

Trebalo bi napomenuti i to da se snimanje vodovodnih cevi kamerom može vršiti kad god postoji potreba za tim, uzevši u obzir da vodoinstalaterski servisi, odnosno profesionalni vodoinstalateri nude i usluge hitnih intervencija.

Zapravo se radi o uslugama koje ovi majstori vrše nakon standardnog radnog vremena, odnosno u toku večeri i noći, kao i za vreme svih državnih praznika.

Podrazumeva se da hitne intervencije mogu biti izvršene ne samo u toku radne sedmice, odnosno u danima od ponedeljka do petka, nego isto tako i subotom i nedeljom, to jest kad god u određenom stambenom ili poslovnom prostoru postoji problem sa curenjem vode iz vodovodnih cevi, odnosno nakon što klijent bude kontaktirao odabrani vodoinstalaterski servis i precizirao kada majstori tačno mogu da izađu na teren.

Kako se vrši snimanje vodovodnih cevi kamerom?

Iako nema nikakve sumnje da će vodoinstalateri najpre pokušati da na osnovu svog znanja, odnosno iskustva koje imaju i uz pomoć drugih metoda utvrde u kom delu cevi je došlo do curenja, kako ne bi razbijali ceo pod ili zid, već samo njegov deo, a da bi rešili konkretni problem, ima situacija kada to jednostavno nije moguće.

Upravo u takvim situacijama majstori preporučuju snimanje vodovodnih cevi kamerom, što se smatra odličnom dijagnostičkom tehnikom, koja u velikoj meri pomaže vodoinstalaterima da na najbrži mogući način detektuju problem i reše ga.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com