OTPUŠAVANJE SUDOPERE BORČA


Samostalno majstorisanje u stanu ili kući, odnosno u svakom drugom prostoru je moguće samo za neke sitne kvarove.

Već ako dođe do poteškoća u funkcionisanju kako kanalizacionog i vodovodnog, tako isto i elektro sistema, svakako treba angažovati stručnjake.

Iako u principu mnogi vodoinstalateri smatraju da je upravo to najbolji način za rešavanje problema sa otežanim oticanjem vode iz sudopere na dugoročnom nivou, ima ljudi koji ne veruju da je neophodno angažovati majstore za otpušavanje sudopere Borča.

Tada pokušavaju sve i svašta, ne bi li otklonili čep i ubrzali oticanje vode iz sudopere. Sipaju u odvode hemijska sredstva koja su tome namenjena ili mešavinu deterdženta za posuđe, sode bikarbone i sirćeta, a ima i onih koji će u odvod sipati „Koka – kolu“, pošto su videli u nekom videu na internetu da je to „čarobno sredstvo“ za odgušenje odvoda.

Ali će na kraju svi shvatiti da je zapravo jedino sigurno rešenje da angažuju profesionalce, koji će da izvrše otpušavanje sudopere Borča i to u najkraćem mogućem roku.

 

Zašto se otpušavanje sudopere Borča smatra hitnom intervencijom?

Upravo zato što začepljen odvod na sudoperi i te kako može da ometa ljude koji rade ili žive u određenom prostoru, to se i otpušavanje sudopere Borča svrstava u hitne intervencije.

Svi klijenti bi morali da znaju i to da ovi majstori imaju kako sasvim dovoljno znanja, tako isto i iskustva u vršenju ove usluge, a uz to poseduju i sve potrebne mašine i alate, kako bi na najjednostavniji mogući način osposobili sudoperu u tom objektu za dalje korišćenje.

Uz sve to, na teren mogu da izađu u svako doba i večeri i noći, ali i u dane vikenda, odnosno tokom radne sedmice, kao i za vreme svakog državnog praznika.

Podrazumeva se da će u najkraćem mogućem roku ne samo da posete određeni objekat, nego i da uspešno reše problem začepljene sudopere.

Kada se vrši ručno, a kada mašinsko otpušavanje sudopere Borča?

Samo ako prilikom izlaska na teren i utvrđivanja stanja u kom se nalazi odvod vodoinstalateri budu procenili da je to moguće, što znači da se radi o zaprljanju manjeg obima, odnosno da je problem nastao u delu cevi koji je bliži odvodu, oni će otpušavanje sudopere Borča da izvrše uz korišćenje vakum gume ili uz korišćenje specijalne ručne sajle.

U svakom drugom slučaju će vodoinstalateri najverovatnije da izvrše mašinsko otpušavanje sudopere. A  tom prilikom će da koriste namenska vozila, jer je predviđeno da se taj postupak vrši pod pritiskom.

Inače, izlazak vodoinstalatera na teren je vrlo važan za profesionalno otpušavanje sudopere Borča, budući da od njihove procene i zavisi na koji način će tu uslugu da izvrše, odnosno kako će konkretnom problemu da pristupe.

Procena majstora u tom slučaju podrazumeva utvrđivanje mesta na kome je došlo do problema, odnosno u kom delu odvoda je formiran čep koji je zagušio odvod, kao i njihove lične procene, a na osnovu i znanja i dugogodišnjeg iskustva, o tome da li je odvod u konkretnom objektu više ili manje zaprljan.

Tek kada budu imali sve te podatke, vodoinstalateri će biti u prilici da odluče na koji način će da izvrše otpušavanje sudopere Borča u tom slučaju.

Naravno da će klijente obavestiti tom prilikom da li će rešavanju problema da pristupe uz korišćenje vakum gume, odnosno ručne sajle ili će ipak u konkretnom slučaju da bude neophodno da se koriste specijalna vozila za otpušavanje sudopere pod pritiskom. U zavisnosti od svega toga će biti definisana i cena usluge.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com