SNIMANJE KANALIZACIJE KAMEROM


Postoje situacije kada vodoinstalateri, uprkos svom znanju i iskustvu ne mogu da precizno detektuju u kom delu kanalizacione cevi je došlo do problema, pa se detekcija curenja vode vrši na specifičan način.

Zapravo tada je neophodno snimanje kamerom kanalizacije, koje će ovi majstori maksimalno profesionalno i u najkraćem mogućem roku da izvrše.

 

Kada je potrebno izvršiti snimanje kamerom kanalizacije?

U suštini, ukoliko postoji neki problem sa kanalizacionim sistemom u bilo kom objektu, najvažnija je detekcija tog problema, odnosno precizno utvrđivanje na kom mestu je došlo do oštenjenja cevi, posle čega bi taj problem trebalo da bude i profesionalno otklonjen.

Zahvaljujući specijalnim optičkim kamerama, koje se koriste upravo u tom slučaju, vodoinstalateri će na vrlo jednostavan način uspeti da utvrde gde je problem nastao i naravno kasnije da ga otklone.

Treba istaći i to da se snimanje kamerom kanalizacije može vršiti i po principu takozvanih hitnih intervencija, što znači da majstori mogu tu uslugu da izvrše i van standardnog radnog vremena.

Zapravo njih mogu klijenti kontaktirati kako u toku večeri i noći, a nevezano za to da li je radni dan ili vikend, tako isto i za vreme bilo kog državnog praznika, te će se oni potruditi da u najkraćem mogućem roku izađu na teren i procene da li mogu da uz pomoć drugih metoda utvrde gde je problem nastao ili će biti neophodno snimanje kamerom kanalizacije, kao svojevrsna dijagnostička metoda, koja pruža mogućnost vodoinstalaterima da u najkraćem mogućem roku otkriju gde postoji problem sa oštećenjem cevi i da ga otklone naknadno.

Kako funkcionišu kamere za snimanje kanalizacije?

Najpre moramo napomenuti da su u pitanju optičke kamere, čija je namena upravo precizna detekcija curenja vode u okviru kanalizacionih cevi, odnosno kanalizacionog sistema.

A zahvaljujući pažljivom dizajnu, odnosno relativno malim dimenzijama, optičke kamere mogu da budu korišćene i na vrlo sitnim otvorima. 
Kvalitet slike na takvim kamerama je vrlo jasan, a zahvaljujući savremenoj tehnologiji, snimanje kamerom kanalizacije će omogućiti da vodoinstalateri precizno utvrde na kom mestu tačno je došlo do oštenjenja i curenja.

Dobro je napomenuti i to da su optičke kamere takve da pružaju mogućnost majstorima da ih koriste u cevima dužine 30 metara, što je vrlo dobra vest, prosto zato što mogu videti veći deo kanalizacionog sistema, a da ne moraju nikakve dodatke tom prilikom da koriste.

Sve to i te kako utiče i na kvalitet pružene usluge, prosto zato što zahvaljujući jasnoj i kvalitetnoj slici, a na kojima se vidi i unutrašnjost kanalizacionih cevi, odnosno kanalizacionog sistema, vodoinstalateri preciznije utvrđuju gde je nastao problem, te ne moraju uopšte da lupaju ceo zid ili ga buše, već samo taj deo, što svakako utiče i na ljude koji u tom prostoru žive ili rade.

Kroz sve cevi čiji je prečnik do FI - 200 mogu da prođu optičke kamere, tako da će vodoinstalateri u principu moći u svakom poslovnom ili stambenom objektu da izvrše snimanje kamerom kanalizacije, što će im biti od velike koristi prilikom detekcije problema, odnosno preciznog utvrđivanja mesta na kome je došlo do oštećenja kanalizacione cevi ili do curenja.

Pošto budu izvršili ovu uslugu, vodoinstalateri će vrlo detaljno da obaveste vlasnike konkretnog prostora o tome, a zatim će izneti predlog za rešenje detektovanog problema.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com