5 saveta kako da sami otpušite sudoperu


Zapušena sudopera je prava noćna mora.

Sigurno ćete prepoznati kada vam je sudopera zapušena tako da više ne možete da je koristite, dok se ne otpuši, već morate naći način kako da je sami ili uz stručnu pomoć otpušite.

Glavni pokazatelj zapušene sudopere jeste voda koja ne prolazi kroz slivnik, već se njen nivo u sudoperi povećava i veoma sporo ili uopšte ne otiče.

Drugi pokazatelj, jesu veoma neprijatni mirisi iz vaše kuhinje, koje je teško ignorisati, zato je važno da odredite stepen zagušenja i probate sami da da otpušite sudoperu.

Evo nekoliko načina za to:

  • Vakum guma za prvu pomoć

Vakum gumu svi imamo u kući, ona se koristi kako za kupatilo, tako i za sve druge odvode, uključujuči i sudoperu.

Glavni štos kod vakum gume jeste da ona pravi vakum, čime pravi pritisak na čep koji je izazvao zagušenje i pod pritiskom, koji pravite tako što pritiskate vakum gumu na dole  i povlačite na gore i čep se tom prilikom odglavljuje što izaziva odgušenje.

Važno je da napravite potpuni vakum i naglo povučete na gore, kako bi se čep odglavio.

  • Rastvor od sastojaka koje svi imamo u kući

Ukoliko rešenje tražite na internetu, pronaćićete niz recepata koje možete veoma jednostavno napraviti i time pokušati da otpušite sudoperu.

Ovaj način je prilično isplativ i ne zahteva dodatna ulaganja.

Sve što vam je potrebno je soda bikarbona, so i voda, pomešajte sastojke i sipajte direktno u sudoperu, a zatim i dosta vode.

Najbolji efekat ćete postići ako ostavite preko noći da deluje. Ovi sastojci razgrađuju masti, koje su se nataložile na cevima i izazvale zagušenje.

  • Sajla

Iako svi imamo nešto od alata u kući, večina nas će se dovijati i na razne načine pokušati da otkloni ono što se nalazi u sudoperi a izavalo je zagušenje. Kućna sajla će retko kad pomoći i za nju morate imati malo iskustva i znanja

  • Gotovi proizvodi za otpušavanje sudopere

Kao što postoji prirodan način za otpušavanje sudopere, tako postoji i hemijski proizvodi sa jačim delovanjem.

Možete ih nabaviti u svakom maloprodajnom objektu, a sve što je potrebno je da ih ubacite u sudoperu i sačekate.

  • Najbolji način - angažovanje vodoinstalatera

Vodoinstalater ipak najbolje zna do kakvog je zagušenja došlo i šta je sve potrebno da se sudopera otpuši ali i da se više nikad ne zapuši.

U zavisnosti od stepena zagušenja, problem se može rešiti uz pomoć ručnog ili mašinskog otpušavanja, što će odrediti vodoisntalater i trajno vam rešiti problem.

Vodoinstalater je ipak najbolje rešenje, jer u protivnom možete izgubiti mnogo novca, vremena i živaca da problem rešite sami.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com