Da li se sudopera može otpušiti vakum gumom?


Kada nam se zapuši sudopera, često pokušavamo da pronađemo najlakši način, kako bi je otpušili i mogli ponovo da je koristimo. Vrlo često pokušavamo da otpušimo sudoperu sa nečim što već imamo kod kuće.

U većini kuća nalazi se čuvena vakum guma, koja nam najčešće stoji u kupatilu i koristi se za otpušavanje wc šolje, ali i sve druge odvode.

Vakum guma je odličan način da otpušimo ne samo sudoperu, već i sve druge odvode, a koristi se veoma jednostavno.

U velikom broju slučajeva veoma uspešno rešavamo problem zagušenja sudopere, a sve što je potrebno je da napravmo vakum između oboda sudopere, tako da se vakum guma čvrsto prilepi, pritisne se nekoliko puta napred nazad, a zatim snažno povuče, kako bi napravila vakum.

U slučaju kada je zagušenje površinsko i slabo, vakum guma veoma efikasno rešava problem, tako što izbacuje čep koji je doveo do zagušenja.

U kombinaciji sa vakum gumom, mogu se koristiti i rastvori koje možete napraviti kod kuće, od sastojaka koje već imate u kuhinji, sipate rastvor od soli, sode bikarbone i sirćeta i sačekajte da deluje, zatim pustite vodu i upotrebite vakum gumu. U tom slučaju efekat će biti duplo bolji.

U slučaju da ne možete da otpušite sudoperu vakum gumom, sami ili uz pomoć kućnih rastvora, najverovatnije se tada radi o težem zagušenju.

Važno je da znate da se teža zagušenja ne mogu otkloniti ručnim putem, uz pomoć vakum gume, rastvora ili sajlom, već će vam biti potrebna profesionalna pomoć.

Ukoliko ste sve pokušali i ništa nije dalo rezultata, pozovite vodoinstalatera. On će pravilno dijagnostikovati tip zagušenja i predložiti vam moguće opcije.

Važno je da znate da nije samo potrebno otkloniti čep koji je izazvao zagušenje, već i u potpunosti očistiti cevi od naslaga, koje su se nakupile i izazvale zagušenje, a koje vi ne možete otkloniti ručno.

Mašinsko odgušenje je potrebo raditi kod težih oblika zagušenja, ali zato će i efekat biti trajniji, a vaše cevi prohodne i čiste.

Ručnim odgušenjem možete ukloniti samo čep, dok naslage, koje vrlo brzo stvaraju novo zagušenje, ostaju.

Zato je najbolje otpušiti sudoperu mašinskim putem i biti miran neko vreme.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com