Demontaža i montaža vodomera


Montaža i demontaža vodomera je nešto što mora da radi stručni tim iz JKP Vodovoda. Ponekad se za ovu intervenciju angažuju i profesionalni vodoinstalateri, koji ovu intervenciju mogu raditi samo ako imaju ovlašćenje i licencu.

Zamena, odnosno demontaža i montaža vodomera može se raditi samo uz pomoć baždarenog vodomera.

Posebno je važno da vodomer ima garanciju i da bude baždaren, jer u suprotnom sledi visoka kazna i za onog koji radi ovakav vodomer i za onog koji ga poseduje.

Vodomer se može nositi i u servis, ukoliko dođe do kvara ili ga je potrebno zategnuti.

Ljudi koji nisu zadovoljni računima za vodu i smatraju da su oni previsoki, žele da ugrade sopstveni vodomer, koji je veoma skup, a cela intervencija montaže i demontaže komplikovana i skupa.

Sama priprema vodomera za ugradnju počinje pričvršćivanjem filtera, što većeg, kako bise izbegla oštećenja.

Potrebno je ugraditi i merač u cevi, ali pre svega montažu vodomera počinjemo presecanjem cevi, spajanjem vodomera na slavinu, uklanjanjem suvišnih delova cevi, postavljanje fitinga i sečenja navoja.

Na kraju je najvažnije da se obezbedi adekvatan pristup vodomeru, da postoji dobar pogled na sat, a najbolje je da ga instaliramo horizontalno na visini od pola metra.

Potrebno je i dobro rasporediti delova sa leva na desno, ventil, filter, vodomer ventil.

Ukoliko vam sve ovo deluje komplikovano pozovite vodoinstalatere za sva pitanja. Proverite da li imaju licencu za ugradnju i zamenu vodomera, kako bi cela intervencija bila bezbedna po vas i vaše ukućane.

Ova intervencija nije jeftina, ali je potrebna, kako bi znali koliko vode se troši na mesečnom nivou i time da sprečite preteranu potrošnju vode kroz dodatni trošak.

Ova intervencija se svakodnevno radi, a na vama je da pozovete kada primetite problem sa vodomerom, kako bi stručno lice ustanovilo da li ga je potrebno zameniti.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com