Glavni razlog zbog koga dolazi do zapušenja sudopere


Niko ne voli neurednu i prljavu sudoperu, koja neprijatno miriše.

Sigurno ste se do sada susretali da se ostaci od ručka nakupe u sudoperi, što izaziva trenutno zagušenje, koje možete sprečiti tako što pokupite ostatke od ručka i očistite sudoperu, kako oni ne bi otišli dalje u  slivnik i vremenom izazvali zagušenje.

Mnogi nisu svesni da neke od ružnih navika koje imamo u velikoj meri utiču na to da brže dođe do zagušenja sudopere.

Bacanje ostataka od ručka, kao i drugih sastojaka kojima je zajedničko to da ne mogu da se rastvore u vodi, glavni su krivac zagušenja sudopere.

Do zagušenja ne mora doći odmah, mogu proći i meseci i godine, ali ako imate ovu ružnu naviku i ne čistite sudoperu a dodatno i bacate ove ostatke, koji uključuju i masti i ulja koja su jedna od glavnih razloga zagušenja, u jednom trenutku sudopera će se zapušiti a vi nećete moći da je koristite, dok se ne uradio odgušenje.

Stvar je u tome da postoje lakša i teža zagušenja, lakša zagušenja traju kraće, a naslage na cevima su mekše i moguće ih je ukloniti oređenim sredstvima, dok se tvrdokorne naslage na cevima talože mesecima i stvrdnjavaju nakon nekog vremena, pa je njih mnogo teže otkloniti.

Naslage koje su posledica ostataka koje bacate u sudoperu, ulja, masti i taloga od kafe, prolaze kroz slivnik i talože se na cevima. Pošto je njihova gustina veća nego kod vode, voda ne supeva da ispere ove ostake, ovi sastojci se ne mogu rastvoriti već se talože na cevima.

Naslage vremenom postaju deblje, sve dok se ne napravi čep koji uzrokuje to da voda više ne može neomateno da prolazi kroz cevi, već se vraća iz slivnika i podiže iznad nivoa sudopera.

Zbog ostataka hrane koji ne prolaze kroz cevi, već se u njima talože i stvaraju bakterije, stvaraju se veoma neprijatni mirisi, koji su još jedna od posledica zapušene sudopere.

Kako ne bi imali problema sa zapušenom sudoperom i kako ne bi plaćali skupe intervencije vodoinstalatera, morate se držati ove navike da ne bacate u sudoperu ništa što ne može da se rastvori u vodi, uključujuči i švrste ostake, guste tečnosti, kao što su ulje, masti, talog od kafe i slično.

Jedino na taj način imaćete čistu sudoperu i nećete se suočavati sa zapušenom sudoperom.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com