Hladna voda na nekima slavinama slabije ide a na nekim normalno


Kada na nekim česmama hladna voda teče slabije a na nakim jače, to znači da je došlo do promene u pritisku. Promena pritiska vode uglavnom ima veze sa problemima u cevima.

Ponekad je prosto slab pritisak vode u celom gradu, za šta je zadužen JKP Vodovod.

Ukoliko ustanovite da je samo kod vas prisutan problem, salbijeg pritiska vode ili je na nekim mestima jači a na nekim mestima slabiji pritisak, obično se radi o stanju u cevima.

Ponekad su cevi napukle, pa voda izbija iz njih, zbog čega pritisak slabi, a ponekad je problem u ventilima, pa je pritisak prejak ili je normalan.

Kako bi utvrdili pravi razlog, potrebno je da pozovete vodoinstalatera, da proveri stanje u cevima. Danas je to mnogo lakše nego ranije i za mnogo kraće vreme, se može utvrditi stanje u cevima, da li ima oštećenih cevi ili zastarelih cevi od korozije.

Putem specijalnih kamera za snimanje cevi, veoma brzo se dolazi do rešenja, na koji način se može zameniti deo cevi, tako da pritisak vode bude optimalan kao i ranije.

Drugi uzrok izmenjenog pritiska vode, može takođe biti u vezi sa savijenim cevima, zbog čega se voda ne kreće kao što bi trebalo. Ukoliko je pritisak vode prejak, to možda ima veze sa samom slavinom koja je na nekim mestima oštećena pa pušta vodu.

U svakom slučaju kada otkrijete mesto gde je nastao kvar ili oštećenja, rešenje je mnogo jednostavnije.

Nakon samo nekoliko sati može se zameniti cev koja je sporna, tako da voda ponovo opet ima normalan pritisak.

I slab i jak pritisak vode ima svojih mana, u slučaju jakog pritiska, voda šiklja na sve strane, tako da ćete ispustiti mnogo veću količinu, dok u slučaju slabog pritiska, ne možete dobro da operete sudove ni veš, a i trebaće vam više vremena da sipate vodu.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com