Iz kuhinjskog sifona se voda vraća u sudoperu


Kuhinjski sifon kada je zapušen dovodi do vračanja vode u sudoperu. Voda nema kuda da prolazi i ne može proći kroz sifon jer je zapušen.

Ovaj problem je veoma jednostavno rešiti tako što ćemo zavrnuti glavni dotok vode i odvrnuti sifon, a zatim ga očistiti. U sifonu se vremenom nakupi velika količina dlaka, ostataka i naslaga od hrane ,što pravi čep koji voda ne može da probije.

Kada se sifon očisti, ukoliko nema dalje zagušenja, voda može normalno da otiče. U sifonu se nakuplja i kamenac zato je neophodno da ga pregleda stručni vdoinstalater, koji će ga skinuti, očistiti i ukoliko je napukao i oštećen zameniti, a zatiim ga ponovo zavrnuti i pustiti vodu.

Voda bi trebalo u tom slučaju da normano otiče i da se ne zadržava u sudoperi. Ukoliko je vodoinstalater očstio i zamenio sifon a voda se i dalje zadržava u sudoperi, to znači da je moguće da je došlo do zagušenja u cevima.

Procedura je ista i u ovom slučaju. Potrebno je da vodoinstalater pogleda sve od sifona do cevi i ustanovi gde je došlo do zagušenja.

Nakon intervencije, vodoinstalater će vam napisati račun i garanciju na sve usluge koje je obavio, kao i na sve ugradne delove. Svakako važno je da znate uzrok zagušenja pa je potrebno da aih izbegavate ubuduće kako ne bi često imali ovaj problem.

Čistite sudoperu do ostataka hrane i ulja, taloga od kafe. Za vreme intervencije neophodno je zavrnuti vodu, da ne bi došlo do poplave. Nakon završetka intervencije, vodoinstalater će proveriti da li se voda i dalje zadržava.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com