Kada se pusti voda nad sudoperom plavi podrum


Bilo koje izlivanje vode u podrum ili u stan iznad, upućuje na to da je došlo do oštećenja cevi, koje može biti manje ili veće, a od toga zavisi i koliko će vode biti na zidovima.

U pojedinim situacijama, može doći do pucanje cevu i u podu ili u zidu i tada je potrebno hitno reagovati.

Ako na zidovima primetite tragove vlage i vode, verovatno je da voda odnekud probija iz cevi, koje su možda zastarele, pa su  počele da popuštaju.

Mesto pucanja cevi se može naslutiti po mestu gde kaplje voda, ali je za precizniju dijagnostiku potrebno mnogo više.

Kako bi se curenje što pre sprečilo i cevi zamenile, neophodno je da se utvrdi tačno mesto curenja, kako bi se cevi mogle zameniti u nakraćem roku.

Vodoinstalateri za to koriste specijalne kamere koje se postavljaju u cevima, i daju informacije putem snimka u spoljnu sredinu.

Zahvaljujući ovim kamerama, moguće je za veoma kratko vreme, utvrditi tačno mesto gde su cevi napukle i zamniti ih. 

Ponekad je to jedna a ponekad više cevi. Ista metoda se koristi i za otkrivanje mesta zagušenja, kako bi se cevi što pre otpušile.

Sada sa novom tehnlogijom, problem je mnogo lakše i brže rešiv. Cela intervencja zahteva mnogo manje vremena i nereda, mnogo je jednostavnija nego pre 30 godina.

Ipak ove kamere su skupa oprema, i mogu ih koristiti samo licencirani stručni vodoinstalateri, zato nas pozovite i zakažite intervenciju u bilo kom trenutku.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com