Kako otkloniti nataložene iglice od bora iz slivnika?


Često se u spoljnim odvodima nakupi sve i svašta i spoljne sredine, od prašine, zemlje, šuta do različitih otpada koje ljudi bacaju, zato je posebno važno da se povede računa o tome, ako imate baštu, zalivate cveće, a u dovode često umeju da se zaglave nečistoće, ostaci od biljaka i borove iglice.

Ukoliko sumnjate na ovaj problem, a to ćete otkriti tako što voda neće prolaziti kroz slivnik već će se vraćati napolje, što je rizik po vaše dvorište ili baštu.

Istina, zagušenja mogu biti i slabija i jača, ali ako često u vaš slivnik dospeju iglice od bora, prašine, nanosi zemlje i otpada, sve je prilika, da će u jednom trenutku to dovesti do veoma jakog zagušenja odvoda.

Ipak, možete probati sami da očistite slivnik, ali je mnogo pametnije da pozovete vodoinstalatere, koji se problemom odgušenja odvoda bave već duže vreme i znaju sve tajne zanata.

Oni će uz pomoć posebnih mašina i sprava, ali i kamera utvrditi, koliko je zagušenje jako, da li je dovoljno samo površinski očistiti odvod ili je potrebno duboko zaroniti i profesionalno očistiti odvod uz pomoć adekvatnih mašina.

Nije retkost da samo jedna grana ili nanosi zemlje ili iglica naprave prepreku, pa izazovu trenutno zagušenje. To se ponekad može rešiti profesionalnom vodoinstalaterskom sajlom, a ponekad je potrebno uključiti i profesionalne mašine za mašinsko odgušenje.

Što je zagušenje jače, to će i sama intervencija odgušenja trajati duže. Ono što je glavno pravilo za slivnike i odvode jeste da u njih ne bi trebalo da dospe ništa što ne može da se rastvori u vodi.

Tu spadaju, razna kozmetička sredstva, odnosno velike količine i naslage, kao i supstance koje bujaju u kontaktu sa vodom, ostaci hrane, ulja, kao i spoljanja prljavština, zemlja, prašina, ostaci biljaka i slično.

Zato je prevencija uvek najvažnija, a ako do zagušenja ipak dođe, možete pozvati vodoinstalaterski servis sa velikim iskustvom i odgovarajučom opremom.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com