Kako sam uspeo da sam otpušim sudoperu, bez intervencije majstora


Mnogi od nas našli su se u situaciji da im se zapuši sudopera, toliko da je nije moguće dalje koristiti.

Kada se sudopera zapuši, neprijatni mirisi se šire po kuhinji a i celoj kući, a voda iz slavine ne otiče, već se podiže u sudoperi, pa situacija postaje još gora, neprijatni mirisi postaju još intenzivniji, a mi pokušavamo da rešimo problem na najjednostavniji način.

Svako ima drugačiji pristup ovom problemu, neki pokušavaju sami da reše problem, a neki odmah zovu vodoinstalatera.

Dobra vest je da je u određenim slučajevima problem moguće rešiti bez ikakvog prethodnog iskustva, a često i bez dodatnog ulaganja.

Prvo pravilo jeste da problem pokušate da rešite sami i to sa trenutno dostupnim opcijama, koje već imate kod kuće.

Ukoliko problem rešite sami, to je odlična vest, uštedećete novac za vodoinstalatera, a bićete ponosni na sebe jer ćete uz malo truda ponovo imati čistu i urednu sudoperu.

Važna stvar koju bi trebalo da znate je da nisu sva zagušenja ista. Postoje lakša površinska zagušenja, kada naslage koje su se nataložile još uvek nisu napravile potpuno zagušenje i jako zagušenje koje traje duže.

Ono što je karakteristično za ovaj tip zagušenja jeste da se može sanirati jedino profesionalnom intervencijom.

Postoje različiti načini za otpušavanja sudopere u kućnim uslovima, pre svega tu  je vakum guma, koju sigurno već imate kod kuće a koju možete kombinovati sa načinom broj 2 a to su prirodni i hemijski rastvori za otpušavanje sudopere.

Prirodni rastvor možete napraviti za par minuta, a sve sastojke već imate u kuhinji, so, soda bikarbona, sirće, voda, sve to pomešajte i sipajte u slivnik.

Kada rastvor učini svoje, upotrebite vakum gumu koja će biti dodatni alat za otpušavanje. Soda bikarbona, so i sirće rasvaraju masne naslage koje su i dovele do zagušenja, a vakum gumom ćete dodatno ubrzati ukalanjanje čepa.

Ovo je najefikasniji kućni metod, koji bi rebalo da primenite sa puno vode, ako nakon procedure voda slobodno prolazi, čestitamo, upravo ste otpušili sudoperu!

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com