Najefikasnija sredstva za otpušavanje sudopere


Sigurni smo da ste bar jednom morali da otpušavate sudoperu i da niste znali koje tačno sredstvo da upotrebite. Neki su pobornici prirodnih sastojaka, dok drugi smatraju da će hemijski rastvori efikasnije rešiti problem.

Stvar je u tome, da budete svesni o kakvom tipu zagušenja je reč u vašoj sudoperi.

U slučaju lakšeg zagušenja, kada nekoliko komadića hrane napravi problem i trenutno napravi blokadu u vašoj sudoperi. Tada ćete problem rešiti i prirodnim rastvorima koji će očistiti cevi u sudoperi i razložiti manse naslage i sastojke

Prirodna sredstva i rastvori

Kao što smo rekli, možete prvo pokušati da otpušite sudoperu od rastvora koji zajedničkim mešanjem stvaraju reakciju koja razlaže masti i nečistoće. Sve te sastojke već imate u kući, tako da je ovaj način finansijski isplativ.

Reč je o smesi sode bikarbone, soli i sirćeta, koji daju snažnu reakciju i dovode do otpušavanja sudopere i drugih odvoda.

Najbolje ih je koristiti sa vakum gumom, jer će tada efekat biti jači i intenzivniji.

Sve što je potrebno da takav rastvor sipate u sudoperu i sačekate da deluje nekoliko sati. Naravno uz puno vode. Kada prođe nekoliko sati, upotrebite vakum gumu i ponovo ćete imati prohodnu sudoperu.

Hemijska sredstva i preparati

Kao što postoje rastvori koje možete napraviti od prirodnih sastojaka tako možete otići u prodavnicu i kupiti hemijska sredstva, tabelete, sprejeve, rastvore, ili štapiće, u čiji sastav ulaze mnogobrojna sredstva i sastojci koji prave jaku hemijsku reakciju i razalžu masti i naslage.

Ove preparate možete nabaviti u svakoj prodavnici, a dolaze u obliku štapića, tableta, tečnosti, koje se sipaju u odvod i sačeka se njihovo dejstvo.

Ovi preparati se dele na one koji služe za otpušavanje i za održavanje odvoda, čija je uloga da samo očiste cevi i ostave sa sobom prijatan miris.

Dakle, njihova uloga nije da otpuše odvod, već da održavaju već čiste odvode.

U slučaju da ni jedno sredstvo nije pomoglo, a u vašoj kuhinji su i dalje neprijatni mirisi i voda se i dalje zadržava, najverovatnije se radi o mnogo težem zagušenju i u tom slučaju biće neophodno da pozovete vodoinstalatera, koji će sprovesti mašinsko odgušenje sudopere, koje rade samo obučeni vodoinstalateri i koje je kod određenih vrtsa zagušenja jedino efikasno.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com