Oštećenje okiten creva od vode


Okiten creva se sastoje od polietlena PE 100 ili PE80. Uvek se preporučuje da ova creva budu od kvalitetnog materijala, jer njihovo pucanje može naneti ozbiljnu materijalnu štetu i veću potrošnju vode.

Ova creva su i razvodna creva, prodaju se u koturima i koriste se za uvođenje vode u kuću.

Ipak veoma je važno da ona budu kvalitetna, kako ne bi došlo do njihovog oštećenja nakon nekoliko godina korišćenja.

Svakako, voda prolazi kroz njih, a ukoliko dođe do oštećenja okiten cevi, voda će u manjoj ili većoj meri curiti, što vam može doneti materijalnu i finansijsku štetu.

Voda koja curi, uvek pronađe svoj put i u većoj količini, utiče na sam objekat i može ga ođtetiti nakon izvesnog vremena, zato je važno da se oštećenja saniraju na vreme.

Saniranje okiten creva možete raditi i sami, ali se to ipak ne preporučuje. Jedno od rešenja su spojnice koje spajaju dva neoštećena dela cevi. Oštećeni deo se odstrani a crevo se potom spoji spojnicom, kako ne bi dalje dolazilo do oštećenja.

Okiten creva koriste se u različitim prilikama, za navodnjavanje, dovod vode u kući, zalivanje travnatih površina i slično, zato nije pametno ukolik dođe do oštećenja.

Ukoliko se oštećeno crevo u vašem objektu nalazi na nepristupažnom mestu, možete pozvati i stručnjake koji se bave dovodom vode, kako bi vam na pravi način uradili sanaciju cevi, kako kasnije ne bi imali problema.

Creva se ponekad montiraju i pod zemljom, što je mnogo kompleksniji slučaj, jer u slučaju napukle cevi, mora se razbiti beton, pločice, kako bi se sanacija uradila.

Druga loša strana pucanja i oštećenja cevi, jeste veća potrošnja vode, odnosno veći račun za vodu za neadekvatnu potrošnju vode. Višak vode koji odlazi iz cevi, a koju neiskoristite, svakako vam se računa na kraju meseca. Mnogi ovu promenu ne primate na vreme, te plaćaju mnogo veće računa nego što je potrebno.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com