Otkrivamo trik: Kako da sudopera uvek bude čista


Prave domaćice znaju kako da kuću drže čistom i mirisnom, sa veoma malo novca i vremena.

Saveta za održavanje domaćinstva ima jako mnogo, a najbolje savete dobićete od iskusnih domaćica, kod kojih je ključno to što imaju puno iskustva u održavanju i čišćenju kuće i što su isprobale sve moguće metode, te sada znaju koje taktike stvarno rade a koje ne.

Dok nisu došle do najboljeg rešenja,a mnogobrojne domaćice su potrošila dosa vremena, živaca i novca kako bi došle do najboljeg načina za svakodnevne probleme u kući, kao što je zapušena sudopera.

Iskusne domaćice znaju da nije rešenje samo ukloniti posledicu, već sprečiti posledicu, tako što ćete preduzeti sve moguće korake da do problem uopšte ne dođe.

Iako većina ljudi razmišlja o problemu, tek kada se on desi i tada je potrebno da se reši, mnogo je bolje raditi na uzroku problema, tako što ćete ga saseći u korenu.

Zapušena sudopera je samo jedan od tih problema, koji veliki broj rešava, tek kada voda neće da prođe ili se neprijatni mirisi rašire po stanu. Tada je već kasno i ove pojave govore da je već došlo do zagušenja.

Zato je važno da znate kako da veoma jednostavno održavate sudoperu, kako ne biste morali da je otpušavate.

Ne bacajte ostatke hrane u sudoperu

Jedna od najružnijih navika, jste bacanje ostataka od ručka u sudoperu, najčešće su to ostaci sa prljavih tanjira, koji nepovratno odlaze u odvod.

Umesto toga nabavite posebnu rešetkicu, koja stoji u sudoperi i sprečava da krupniji komadi odu u slivnik. Takođe nisu samo ostaci problem, već i guste tečnosti, ulja, talog od kafe, kao i pikavci od cigareta koji slučjano upadnu u sudoperu.

Sve što se ne može rastvoriti u vodi je štetno za sudoperu i pre ili kasnije izazvaće zagušenje u cevima.

Održavajte sudoperu posebnim sredstvima za ispiranje

U prodavnicama možete kupiti namenska sredstva za održavanje čistoće sudopere koji služe da isperu sitniju prljavštinu iz cevi i ostave prijatan miris za sobom. Takođe sredstva za pranje sudopere, takođe koristite, kako bi uklonili svu nečistoću iz sudopere i kako bi joj povratili sjaj, što će vam pomoći da vam kuća lepše miriše.

Ova sredstva se veoma jednostavno koriste. Nalaze se u obliku tečnosti, praha, i štapića, a sve što je potrebno je da ih povremeno ubacite u slivnik i pustite vodu.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com