Šta ako voda izlazi na slivniku kada komšija pusti vodu na wc šolji?


Ukoliko koriščenje kupatila od strane komšije utiče i na vaše kupatilo, najverovatnije se radi o određenoj vrsti zagušenja. Sva je prilika da će biti potrebno odgušenje cele vertikale zbog zagušenja kanalizacionog sistema na nivou zgrade.

Najverovatnije je došlo do zagušenja u kanalizaciji, a o uzrocima se može pričati i po nekoliko sati.

Ipak, bazični uzrok jeste zagušenje nastalo od određenih sastojaka kojima nije mesto u odvodu, tačnije svemu onom što dospeva u odvode u kupatilu, a što se u vodi ne može rastvoriti.

Tu je karakterističan problem sa nakupljenim dlakama u kanalizacinim odvodima, koje mogu napraviti ozbiljan problem, budući da nam često malo kose otpadne prilikom kupanja i tuširanja i slije se u odvod. Ona se najčešće zakači za cevi, a kada se nakupi u velikoj količini, odmota se i pravi zagušenje tako da voda ne može da prolazi.

Drug problem jeste preterana upotreba kozmetičkih sastojaka koja u većoj meri daje takođe zagušenje jer ne prolazi kroz odvod već buja stvarajući prepreku.

Treći uzrok vezan je za bacanje vlažnih maramica, problem broj jedan svoh odvoda, koji stvaraju veliki problem. Sve ovo dovodi vremenom do prolema velikih razmera, a tada je obično potrebna intervencija stručnjaka, koji moraju izaći na teren i ustanoviti kvar i dati predlog i rešenje za dati stepen zagušenja.

Kada ekipa izađe na teren potrebno je da se svi ventili na nivou zgrade zatvore, kako ne bi došlo do pucanja, a to znači da će svi stanari privremeno biti sprečeni da koriste toalet i uopšte vodu u stanu.

Ovaj problem uspešno se rešava uz pomoć mašinskog odgušenja odnsno korišćenjem specijalnih mašina za otpušavanje odvoda. Od pomoći svakako mogu biti i kamere koje se uacuju u cevi i preko kojih dobijamo informacije o tačnom mestu, gde je zagušenje nastalo.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com