Šta ako voda ne ulazi u bojler?


Kao što znamo važno je da voda ulazi u bojler, kao i da se zagreva na određenoj temperaturi u optimalnom roku, kako bi mogli da se tuširamo ili da peremo suđe.

Ukoliko voda ne može da uđe u bojler, najverovatnije se radi o slabom pritisku vode.

Slab pritisak vode može ali i ne mora nastajati zbog nakupljenog kamenca, ali je potrebno i proveriti sigurnosno-povratni ventil na ulazu hladne vode, koja zbog zapušenosti ne propušta dovoljnu količinu vode.

Slab pritisak vode je veliki problem kada je u pitanju bojler, jer onda bojler gubi svoju funkciju.Ukoliko je pritisak slab, neophodno je zameniti sigurnosno-povratni ventil.

Takođe, veoma je nezgodno, ukoliko je došlo do začepljenja cevi za odvod tople vode, koja ide od vrha kazana do izlaznog creva,

Ukoliko je zagušenje jako, neophodno je skinuti bojler i očistiti ga od kemanca i ostale prljavštine. To svakako nećete raditi sami, već ćete pozvati adekvatnog vodoinstalatera.

Ako je vodi otežan protok, to znači da je put zablokiran, da li zbog kamenca ili blokade koju pravi ostala prljavština.

Kako ne bi mnogo razmišljali, potrebno je da izaberete ovlašćenog vodoinstalatera.

U ovlašćenim servisima, rade vodoinstalateri sa iskustvom, zato ste tako sigurniji, dobijate i zvanični račun i garanciju na uslugu.

Ovlašćeni servis možete pozvati kada god želite, jer su oni dobro organizovani, tako da pokriju sve dane i vikende ukoliko dođe do iznenadnih hitnih situacija.

Ukoliko je potrebno da se bojler skine kako bi se pogledao, to svakako ne možete sami, zato efikasnije rešite problem i pozovite stručnu osobu.

Ova intervencija nije nešto što ne možete priuštiti, zato izbegnite situaciju u kojoj nešto možete dodatno oštetiti i uštedite vreme ali i novac.

Takođe, vodoinstalater će vam dati puno dobrih saveta, kako da koristite bojler, a da ne pokvarite ili ne štetite neki njegov deo.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com