Šta kada je slab pritisak vode na slavini?


Slab pritisak vode na slavini je nešto što se često dešava. Uzroci za to su mnogobrojni, od lošeg ventila do napuklih i dotrajalih cevi. U ovom slučaju važno je proveriti da li je slab pritisak u celoj mreži ili samo u vašem objektu.

Ukoliko ste proverili kod komšija i pritisak je normalan, trebalo bi da potražite uzrok slabog pritiska vode na slavini.

Obično kada je slab pritisak vode , tako je na svim česmama i slavinama. Zato je potrebno otkriti uzrok, a u tome vam jedino može pomoći JKP Vodovod ili drugi licencirani vodoinstalaterski servis.

Jedan od uzroka slabog pritiska vode su napukle ili oštećene cevi. U tom slučaju čućete šuštanje vode u cevi, tako da voda ne prolazi kroz cev, već izlazi napolje i voda ne stiže određenom jačinom do vas.

Drugi uzrok može biti ošećen ili zastareo ventil. Obično je potrebno proveriti glavni ventil, koji može da bude oštećen i zapušten, ali i neispravan, tako da ne može da se zatvori do kraja, ali ni da se otvori.

Zato je potrebno pozvati vodoinstalatera i ispitati i ostale ventile u kući.

Uzrok  može biti i u lošem spajanju cevi za vodu, gde na mestu spajanja dolazi do suženja pa voda ne može lako da prođe i zbog toga je slab pritisak.

Takođe i ukoliko je cev deformisana i oštećena može doći do ovog problema. bez obzira koji je uzrok, trebalo bi da vodoinstalater pregleda cevi i da ustanovi zašto je slab pritisak vode, kako bi se taj uzrok otklonio.

Slab pritisak vode dovodi do velikog utroška vremena, a na taj način ne možete da dobro oprete kosu, da operete sudove ili nešto od garderobe, za šta je potrebna jačina.

Zato se voda ne može koristiti na taj način i potrebno je ili zameniti cev ilii ventil, kako bi se postigao zadovoljavajuć pritisak vode.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com