Šta kada ne možete da zavrnete vodu na slavini?


Nemogućnost da zavrnete vodu na slavini je posebno uznemirujuća. Kao rezultat toga može da nastane poplava, a glavni uzrok je neispravan ili napukli ventil, koji je potrebno zameniti.

Ono što je ključno da u kupatilu ili kuhinji imamo više vrsta ventila, koje je potrebno redovno proveravati i menjati ako su oštećeni. Ukoliko je ventil oštećen, zapekao ili otvoren, trebalo bi ga obavezno zameniti. Nikako ne koristite silu kako bi izvadili zapekao ventil, jer će on pući a vi ćete imai poplavu u stanu.

Glavni ventil je najvažniji i ako on pukne, može nastati ozbiljna poplava koja vam nepovratno može uništiti objekat. Zato je u slučaju napuklog ventila, važno zavrnuti glavni ventil, kako se poplava ne bi širila dalje.

Ukoliko vam se dogodi da ne možete da zavrnete vodu na slavini, najbolje rešenje je da zavrnete glavni ventil i pozovete vodoinstalatera.

Ovo je jedna od hitnih situacija i zato je važno da odmah odreagujete, pozovite vodoinstalatera i sačekajte da on dođe na vašu adresu.

Vodoinstalater će u trenutku zasutaviti dalje curenje vode, zameniti ventil ili samu česmu, ukoliko je i ona oštećena, a dobićete i račun i garanciju, ukoliko se opredelite za ovlaćeni servis.

Hitne službe rade 24 sata dnevno, praznicima i vikendom, zato ne čekajte jutro, jer možda već bude kasno, već pozovite odmah.

Dok ne stignu vodoinstalateri pokušajte da vodu pokupite peškirima, i da sprečite svaku dalju štetu i zavrnite glavni ventil.

Glavni ventil se zavrće na desno, ali polako, kako se i on ne bi oštetio.

Dobra preporuka za vodoinstalatera je uvek najvrednija, ali ako nemate preporuku, možete ih potražiti i na veb pretraživaču.

Uvek izaberite vodoinstalaterski servis sa dobrim preporukama, ali i servis koji se nalazi u vešoj blizini. Sigurno ne želite da vodoinstalatere čekate satima, dok se ne probiju do vaše adrese, kroz saobraćaj.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com