Šta kada procure cevi koje su ispod parketa?


Ukoliko nemate sreće i desilo vam se peh da su vam cevi procurele ispod parketa i nepovratno oštetile i podigle parket, jer se voda razlila ispod podova, onda znate da je takva šteta nemerljiva i da je potrebno odmah da odreagujete.

Parket je veoma skupocena i trajna podloga, a kada cevi puknu i voda se razlije ispod njih, parket se uništi i podigne. To zahteva hitnu intervenciju, najpre u vidu saniranja cevi i sušenja parketa i izbacivanja vode, a kasnije i sušenje i sanaciju parketa.

Popravka i sanacija parketa nisu domen vodoinstalatera, sa tim ćete morati kasnije da se pozabavite, a ono što je ključno jeste da hitno rešite problem cevi koje su procurele.

Jedan od razloga curenja vode iz cevi, jeste njihovo oštećenje ili pucanje, a to može biti veoma teško, ukoliko niste u datom objektu i štetu primetite nakon nekoliko dana i nedelja.

Stepen oštećenja zavisiće od količine vode koja je procurela, to može varirati od malih oštećenja do kompletno uništenog objekta.

Potpuna sanacija objekta mora početi od vodoinstalatera. Pozovite vodoinstalaterski servis i oni će pregledati i zameniti napukle cevi, po potrebi izbaciti vodu koja se nakupila, kako se šteta ne bi širila, a zatim će vam biti potrebno sušenje podova i parketa.

Postoje specijalizovane mašine, koje se koriste za brzo isušivanje zidova i podova od vlage. Za veoma kratko vreme, moguće je potpuno isušiti zidove i podove, a od stepena oštećenosti parketa, zavisi njegova kasnija korekcija.

Važno je da znate da prvo morate rešiti problem vode koja curi. To se dešava iz više razloga. Moguće je da je komšiji ispod vas pukla cev, pa se proširila na vaš objekat ili je usled zamrzavanja i razlika u temperature pukla cev.

Kakav god slučaj bio, najbolja opcija je da reagujete čim primetite znakove vlage i podizanja parketa u vašem domu, vikendici, poslovnom prostoru.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com