Šta kada se sudopera iznova zaguši posle otpušenja?


Zapušena sudopera je relativno česta pojava u domaćinstvu. Učestalost zagušenja zavisi od toga koliko vodite računa o bacanju raznih ostataka u sudoperu.

Većina tih ostataka ne može da se rastvori u vodi, a kada se natalože dovode do zagušenja i neprijatnih mirisa. Ostaci, malo po malo prave naslage u cevim, a kada se naslage toliko zadebljaju, prostor za prolazak vode se sužava.

Kada se potpuno suzi, voda više ne može da prolazi te se vraća nazad u sudoperu. U ekstremnim slučajevima, ona se polao podiže iznad nivoa sudopere, a može čak i da se prelije na pod kuhinje.

Sigurni smo da ste na razne načine pokušali da otpušite sudoperu, ali ako se sudopera nakon zagušenja vrlo brzo ponovo zapušlila, to znači da odgušenje sudopere nije urađeno stručno. Većina nas pribegava kućnim alatima i rastvorima u pokuaju da probije zagušenje, kako bi voda oticala. 

Ukoliko ste uspeli u tome, znajte da je to samo delimično rešen problem. Ukoliko ste nastavili da bacate ostatke hrane i ulja u sudoperu. cevi bi se mogle još brže ponovo zapušiti.

Dakle, ako ste sami radili odgušenje sudopere, a ona se vrlo brzo nakon toga ponovo zapušila, znači da niste detaljno otpušili sudoperu. Još jedan od razloga je da je neki veći predmet upao u sudoperu npr. štapić za jelo i napravio prepreku, tako da se sudopera zapušila. U tom slučaju može doći do trenutnog zagušenja.

Ipak najverovartnije niste angažovali profesionalnog vodonstalatera, koji je uradio detaljno odnosno mašinsko otpušavanje sudopere. Samo na taj način sudopera se detaljno čisti, a da li će se ponovo zapušiti zavisi od toga da li ćete nastaviti da vodite računa o njoj i zaustaviti taloženje ostataka hrane, koji ponovo mogu da naprave zagušenje, za neko vreme, ma koliko sudopera bila detaljno otpušena.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com