Šta kada voda na sudoperi teže protiče?


Svima se bar jednom desilo da voda stalno stoji u sudoperi i neće da protiče, kao što bi trebalo.

Najkorisnija stvar u sudoperi je rešetkica koja se postavlja u samoj sudoperi i služi za prikupljanje ostataka hrane i sprečava teža zagušenja. Ipak i ona se ponekad zapuši, pa je potrebno da se očisti, kako bi voda proticala normalno.

Ukoliko voda stoji i puni se sudopera, a rešetku ste očistili, to znači da je došlo do manjeg ili većeg zagušenja.

Do zagušenja dolazi kada u sudoperu dospeju ostaci hrane ili tečnosti koje bubre u kontaktu sa vodom. Istina, ne dešava se to nakon prvih nekoliko puta, već ako redovno u sudoperu bacate ostatke hrane, pa će pre ili kasnije doći do zagušenja.

Veliki problem jeste što su ljudi neinformisani, pa ne znaju da čak i talog od kafe, koji završi u sudoperi može napraviti problem.

Kako ne bi prolazili kroz zagušenje i kako ne bi trošili novac na vodoinstalaere, potrebno je da vodite računa. U nekim situacijama, moguće je da dođe do zaušenja i kada vi nista krivi, a to u slučaju ako se zapuši cela vertikala, što bi značilo da je neko od komšija, ukoliko živite u zgradi napravio problem.

Takvo zagušenje se može odraziti na celu zgradu, a u tom slučaju jedino može da pomogne profesionalni vodoinstalaterski servis za odgušenje i oprema koja može da reši ovaj problem.

Odgušenje vertikale se radi za jakim mašinama pod pritiskom, ili uz pomoć voma vozila. Ipak, češće se dešava da je zagušenje lokalnog tipa. Tada je porebno ustanoviti da li je zagušenje slabije ili teže, te od toga zavisi i koji alat će se iskoristiti.

Ukoliko je zagušenje trajnije i teže i nastalo je mahom nakon dužeg vremena gde su prisutne teže i tvrdokornije naslage, tada je jedino rešenje mašinsko odgušenje, što mora obaviti profesionalna vodoinstalaterska ekipa.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com