Šta kada voda neće da prolazi kroz sudoper?


Voda koja se zadržava u sudoperi je problem, jer u tom slučaju ostavlja veoma neprijatne mirise,koji se šire po celom stanu, postoji mogućnost od zaraze i što je najvažnije, sudoperu ne možete da je koristite.

Ovaj problem je posledica zagušenja cevi u sudoperi, koje može biti manje ili veće, zavisi od stepena zagušenja, a od toga zavisi i način na koji se zagušenje može ukloniti. Uzroci zagušenja su dugogodišnje naslage od ostataka hrane koji dospevaju u sudoperu, od ulja i masti nakon kuvanja i drugih ostataka koji se ne mogu rastvoriti u vodi.

Kada ste svesni uzroka, onda možete preći i na rešenje problema. Postoje jednostavni načini na koje možete pokušati da rešite ovaj problem, ali koji ponekad ne garantuju da ćete to i uspeti.

Jedan od načina je korišćenje vakuum gume i prirodnih rastvora od sode bikarbone i soli. Ovaj način je koristan ako je došlo do blagog zagušenja.

Tada takože možete pokušati sa hemijskim preparatima u vidu praška, tableta i štapića koji se satvljaju u odvode. Ukoliko na ovaj način niste uspeli, vreme je da pozovete vodoinstalatera, jer će se nivo vode sve više povećavati.

Vodoinstalater će sasvim sigurno uz pomoć mašina i uz mašinsko otpušavanje sudopere, stručno i trajno rešiti problem.

Sve naslage iz cevi i sam čep se mašinskim putem uklanja, što garantuje sto posto prohone cevi. Vama samo ostaje da povedete računa i čiistite redovno sudoperu i da izbegavate bacanje gorepomenutiih ostataka hrane u sudoperu.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com