Stop! Kojim sredstvima ne treba čistiti sudoperu?


Ukoliko imate granitnu sudoperu onda znate koliko je granit težak za održavanje.

Granitne sudopere su skupocene i veoma lako ih možete zapostaviti tako da deluju neuredno, zato je važno znati šta ne bi trebalo koristiti za njihovo čišćenje i održavati njihovu boju i teksturu.

Granitne sudopere su izrađene od granitnog peska i kompozitne smole, zato je važno da ne koristite izbeljivač koji je jak ili amonijak.

Umesto agresivne hemije i metalnih četki koje mogu oštetiti njihovu površinu, koristite blaža sredstva koja ne utiču na teksturu.

Granitne sudopere koje su izložene vodenom kamencu, mogu izgubiti svoju strukturu i boju vremenom.

Važno je svakodnevno ispirati sudoperu čistom vodom, svakog dana i koristiti blago sredstvo, kako fleke ne bi mogle da se natalože.

Takođe veoma je važno dezinfikovati sudoperu, nakon čišćenja, kako se ne bi nataložile bakterije i nečistoće.

Održavanje cevi u sudoperi je ključno ako želite stvarno čistu sudoperu, a ono što bi trebalo da znate jeste kako da preventivno delujete i ne ubacujete ostatke hrane.

Cevi se veoma jednostavno održavaju i posebnim sredstvima za odmašćivanje, a važno je da vodite računa o materijalu od koga su izrađene cevi, do materijala od koga je izrađena sudopera. pažljivo čitajte etikete na preparatima, kako se ne bi dogodilo da jaka abrazivna sredstva, osim što uklone nečistoće i nagrizu materijal, što ne možete povratiti. Postoje poseban sredstva za svaki tip sudopere.

Posebno su osteljive granitne sudopere, koje ne trpe jaka hemijsja sredstva jer mogu skinuti boju i oštetiti teksturu.

Zato je važno da dobro pročitate uputstva na pakovanju, kako ne bi napravili štetu koja ne može da se sanira, već u tom slučaju jedino možete kupiti novu sudoperu.

Sredstva za čišćenje sudopere namenjena su površinskom čišćenju, ali je najvažnije ne bacati ostatke hrane, kako ne bi došlo do zagušenja.

Zagušenje sudopere praćeno je i neprijatnim mirisima, a to sigurno nije ono što želite u svojoj kuhinji.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com