Zagušenje kanalizacije vraća vodu kroz slivnike


Zagušenje kanalizacije je nešto što se redovno događa. Ono nastaje usled zapušenja slivnika i odvoda u kuhinji i kupatilu. Najčešče se zapušavaju slivnici u kadi, tuš kabini, lavabou, sudoperi.

Gotovo da ne postoji osoba kojoj se to bar jednom nije desilo, a zagušenje pre svega zavisi od vašeg održavanja slivnika.Zagušenje kanalizacije može biti slabije i trenutno ili jače.

Na prvi pogled ne može se utvrditi kakvo je zagušenje u pitanju, već mora vodoinstalater sa iskustvom izaći na teren i uraditi detekciju.


Mnogo ljudi, kada naiđe na ovaj problem prvo pokuša samostalno da otpuši slivnik. nogi u tom slučaju izgube puno vremena i živaca a na kraju ništa ne urade.

Najčešče se kućno otpušavanje svede na to da koristimo prirodne rastvore koje pravimo od sode bikarbone, soli i sirćeta i te rastvore sipamo u slivnik, ako nakon nekoliko sati pustimo vodu i ona nastavi da prolazi normalno, a ne podiže se iznad nivoa wc šolje ili sudopere, to znači da smo imali sreće i da je bilo u pitanju trenutno ili lakše odgušenje.

Ponekad zagušenje slivnika nije toliko teško, ali se ne može rešiti prirodnim rastvorima, već je potrebno da se fizički ukloni prepreka koja je dovela do zagušenja. To radije prepustite vodoinstalaterima, ako ste pokušali sve što ste znali.


Vodoinstalateri ponekad koriste profesionalne sajle i sa njima izvlače klupko kose
ili vlažne maramice, koje su dovele do zagušenja. Kada se prepreka otkloni, voda
je ponovo prohodna. U težim slučajevima, kada je potrebno raditi mašinsko odgušenje kanalizacije, mora se angažovati stručno lice, vodoinstalaterski servis koji ima dozvolu i iskustva da radi mašinsko otpušavanje kanalizacije.

Ovaj način otpušavanja je mnogo složeniji i podrazumeva korišćenje profesioonaknih mašina za otpušavanje kanalizacije, a ponekad i cele kuhinjske ili
kupatilske vertikale. Ovim putem se cevi potpuno ispiraju, zajedno sa otklanjanjem uzroka koji je doveo do zagušenja.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com