Zapušena odvodna cev od sudopere


Zapušena sudopera uvek signalizira da je i neka od cevi zapušena. Obično je to odvodna cev, koja odvodi otpadnu vodu dalje do kanalizacije.

Zapušena odvodna cev se mora otpušiti, a potoji nekoliko načina za to. Neki načini mogu biti više ili manje efikasni u zavisnnosti od vrste i stepena zagušenja.

Jedan od načina je pravljenje prirodnog rastvora koji je potrebno sipati u slivnik sudopera koji se sastoji od mešavine sastojaka, koje svi imamo u kući. To su pre svega sirće, so, soda bikarbona.

Rastvor je potrebno sipati a zatim sačekati par sati i spiati vodu. Ovaj rastvor bi trebalo da rastopi naslage koje su se nataložile u cevi. Drugi način jeste da  sipate neko od hemijskih sredstava u slivnik, ppo istom principu.

Stvar je u tome što ova dva načina zajedno sa vakum gumom, koju možete upotrebiti i videti da či će se voda i dalje zadržavati ili će proticati normlano.

Većina ovih načina nije delotvorna ukoliko je u pitanju jako zagušenje sudopere. Tada bi trebalo da razmislite o intervenciji vodoinstalatera koji će mašinskim putem otpušiti odvodnu cev sudopere.

Ponekad se dešava da je ta cev oštećenja ili samo zapušena, pa bi trebalo da vodoinstalater ispita koliki je stepen zagušenja da bi cev adekvatno otpušio.

Mašinsko odgušenje cevi se radi kada je zagušenje suviše jako i to moraju raditi profesionalni vodoinstalateri sa odgovarajućm opremom.

Zagušenje nastaje ukoliko duži period u sudoperi ostavljate ostatke hrane i sišate u nju tečnoti koje su guste i ne mogu se rastvoriti u vodi.

 

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com