Zapušena veza dva slivnika


Zapušeni slivnik, gotovo uvek nastaje od nakupljenih sastojaka koji slučajno ili namerno dospeju u slivnik. Baš zato moramo voditi računa a ne dođe do zagušenja.

Zagušenje se može i zakomplikovati, kada se zapuši cela vertikala slivnika, tada nastaje jako zagušenje koje se može samo mašinskim putem otkloniti.

Vrsta sastojaka koji dovode do zagušenja zavisi od mesta gde se slivnici nalaze. U kupatilu zagušenje obično prave ostaci sapuna i kozmetičkih sredstava, a u kuhinji ostaci hrane.

Zajedničko svima njima jeste da se ne rastvaraju u vodi, već naprotiv bubre i bujaju, stvarajući prepreku, koja se pretvara u čep koji sprečava vodu da ide svojim putem, već se ona vraća nazad i preliva se preko slivnika, kade, wc šolje ili sudopere.

Naslage se vremenom lepe za zidove cevi, što otpušavanje čini težim.

Ukoliko niste sigurni koji slivnik je zapušen i da li je više njih zapušeno, možete pozvati vodoinstalatere.

Detekcija je jedan od prvih koraka koji vodoinstalateri rade, kako bi otkrili lokaciju i uzrok, ali i stepen problema, odnosno zagušenja.

Kada otkriju koji je uzrok zagušenja u cevima, a kada su zapušeni slivnici u pitanju, gotovo uvek su tu i zapušene cevi, tada oni prave detaljan plan odgušenja.

Ukoliko se klijent složi, nakon detekcije se prelazi na naredni korak, a to je sama procedura odgušenja cevi odnosno slivnika. Odgušenje može biti ručno, ali i mašinski, u zavisnosti od stepena zagušenja.

Ove dve vrste zagušenja, razlikuju se po težini i alatu koji se priilikom odgušenja koriste.

Ručno odgušenje traje kraće i koristi se ručni alat, dok je mašinsko odgušenje kompleksnije i koriste se mašine za odgušenje. Naravno postoji razlika i u ceni ali i trajanju, ručno odgušenje traje kraće, a mašinsko duže, pa je samim tim i skuplje.

U svakom slučaju, važno je da hitno reagjete i da pozovete vodoinstalatere na vreme.

Odgušenje slivnika i cele linije slivnika je hitna intervencija i kao takva može se raditi bilo kada.

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com