Zapušeno jedno korito sudopere sa dva korita


Otpušavanje sudopere sa dva korita, radi se isto kao i otpušavanje klasične sudopere, ukoliko je samo jedno korito zapušeno. Svakako vodoinstalater mora doći na adresu da proveri, u kakvom su stanju oba korita u sudoperi, kako bi znao da li je potrebno otpušiti samo jedan ili oba korita.

Sudoperu sa dva korita, obično koristimo tako što u jednom peremo sudove, a u drugom cediimo, pa je veća verovatnoća da će se zapušiti korito gde peremo sudove, zbog toga što ostaci hrane često upadaju u sudoperu, a zatim i u slivnik i prave  naslage u cevima, koje u ekstremnim situacijama dovode do potpunog zagušenja, kada voda više ne može da prolazi već se podiže iznad nivoa sudopere.

Na vodoinstalateru je da oceni, šta je bio tačan uzrok zagušenja, jednog ili oba korita. Najčešće su to ostaci hrane, koje se ne mogu rastvoriti u vodi. Ulja od kuvanja takođe su veliki problem, jer u kontaktu sa vodom dobijaju na volumenu. 

Talog od kafe je jedan od tri najčešća uzroka zagušenja svake sudopere, kao i svi ostaci koji upadnu u slivnik. Kada vodoinstalater oceni da li je u pitanju lakše ili teže zagušenje, koje se manifestuje, tako što se voda zadržava u sudoperi i podiže se iznad nivoa sudopere, a ne prolazi kroz slivnik.

Vodoinstalater će upotrebiti mašinsko ili ručno odgušenje, u zavisnosti od situacije. Ručno odgušenje sudopere, pomoću alata  i ručne sajle se koristi za plića zagušenja, a mašinsko, uz pomoć mašina pod pritiskom i voma vozila za teža zagušenja. 

Mail za reklamacije: vodomen12@gmail.com | tijana.bosiocic96@gmail.com | mlaznicavoda@gmail.com